Özel Eğitimde Müzik Terapi Eğitimi

Uzaktan Eğitim + Online Eğitim + Süpervizyon Eğitimi: 120 Saat

MERHABA!

Bu eğitimi başarı ile bitirdiğinizde engelli ya da özel eğitime ihtiyacı olan bir bireyle çalışabilmek için gerekli ön beceri ve bilgiye sahip olacaksınız Modüller içindeki anlatımlı videolar ve senkron dersler ile pek çok uygulama örneklerini görüp kendi çalışma alanınıza aktarmaya hazır hissedeceksiniz.

Yüz yüze eğitim ve staj zamanında ise edindiğiniz bilgileri deneyimleyecek, bu deneyimlerden de yeni sorular ve beraberinde yeni tecrübeler kazanacaksınız. Mesleki yaşamınızda her daim yanınızda olabilmek umuduyla hoş geldiniz

Görüşmek dileğiyle…

Hakan SEZGİN – Müzik Terapisti

Şimdi Başvur
  • EĞİTİM SÜRESİ

    Via Akademi digital etkileşimli asenkron dersler, yüz yüze dersler ve canlı derslerle size eşsiz bir öğrenme deneyimi sunar.
    120 saatlik eğitim süresi boyunca etkileşimli ders videoları yanı sıra; eğitmenlerle görüşebileceğiniz interaktif dersler, eğitim programını kapsayan ödevler, staj destekli projeler ve yüz yüze süpervizyon eğitimleri ile dolu dolu bir öğrenme deneyimi!

  • EĞİTİM YERİ

    Online Eğitim olarak gerçekleştirilecektir.
    Eğitim alanında uzman eğitmenler tarafından verilir. Eğitimler online olarak düzenlenmektedir. Canlı dersler sırasında canlı grup sohbetlerine katılabilirsiniz. Eğitmen ile ders sırasında iletişim halinde olabilirsiniz. Oldukça verimli geçen dersler tamamlandıktan sonra eğitmen tarafından ödevler istenir. Dersler genellikle akşam saatlerinde, çalışanları göz önünde bulundurularak düzenlenmiştir. Video erişimleri sayesinde kaçırdığınız dersleri tekrar izleme imkanına da sahipsiniz. Eğitim başarıyla tamamlandıktan sonra Enstitü tarafından sertifika sınavı uygulanmaktadır. Sertifika sonucunuza göre başarılı olduysanız Müzik Terapi İleri Seviye Sertifikası almaya hak kazanırsınız. Eğitim süresince ihtiyacınız; bilgisayar, tablet ya da akıllı telefon olacaktır. Derslere erişim için aktif bir internet bağlantınızın olması gerekecektir.

  • KİMLER KATILABİLİR ?

    *Özel Eğitim Öğretmenleri
    *Ruh sağlığı çalışanları (Psikiyatrist, Psikolog, Psikolojik Danışman ve ilgili
    bölümlerde okuyan 3. Sınıf, 4. Sınıf öğrencileri)
    *Tıp Doktorları
    *Psikiyatri Hemşireler
    *Hemşireler
    *Öğretmenler/Eğitmenler
    *Çocuk Gelişim Uzmanları
    *Müzik Bölümü Mezunları (Lisans veya Yüksek Lisans)
    *Okul öncesi öğretmenleri
    *Sosyal Hizmetler çalışanları

  • İSTİHDAM ALANLARI

  • DETAYLI KONU İÇERİKLERİ

Müzik Nedir? Bu modülde Terapist adayları olarak; temel müzik bilgilerinin yanı sıra Özel eğitim alanında müziğin yeri önemi ve uygulama konumları ile ilgili aşağıdaki alt başlıklardaki bilgileri edineceksiniz. Özellikle interaktif video seçeneği ile her seçim için hazırladığımız farklı bir video yolu bulabilirsiniz.
Pedagojik Müzik nedir?
Müziğin Bileşenleri
Müzik Algısında Süreç Nasıl İşler?

5N1K ile Özel Eğitimde Müzik Yaklaşımları: Bu ana modülümüz içinde 5 temel modülü barındırmaktadır. Bu modüller mesleki eğitimimizin ana iskeletini oluşturmaktadır.

Nerede Çalışırız? : Müzik terapi odasının düzenlenmesi içindeki kullanılacak malzemeler, enstrümanlar ve temel çalışma kriterlerini öğrenebilirsiniz.

Ne Kadar Süre Çalışmalıyız? Kısa ve uzun dönemli hedeflerin belirlenmesi ile çalışma takviminin hazırlanması ile ilgili bilgileri öğreneceksiniz.

Ne Çalışmalıyız?: Bu modül 5 faklı çalışma alanımızı işleyeceğimiz en uzun modülümüzdür. Sosyal, duygusal, zihinsel, fiziksel ve dil gelişimi alanlarındaki çalışmalar, ihtiyaçlar, yaşanan sorunlar ve uygulamaları anlattığımız bu modülde sizlerin öğrenmenizi pekiştirmek için grup ve uygulama videoları ile destekledik.

Neden Çalışıyoruz?: Bu modülde siz terapist adaylarımızın ‘neden’ sorusuna verdiğiniz cevaplar üzerine anlatımlı neden arama ve sebepler üzerine yapılandırma sistemlerini anlattık.

Kimlerle Çalışabiliriz? Özellikle çalışma alanlarımıza giren farklı engel gruplarını tanıma ve bu engel grupları ile yapılan çalışmaların videolu anlatımları bulabilirsiniz. Otizm, Down Sendromu, görme engelliler ve çift engele sahip bireylerle yaptığımız çalışmaları bulabilirsiniz.

Hedeflere yönelik çalışmalar: Bu modülde daha önceki anlattığımız gelişim alanları ile ilgili yaptığımız uygulama videoları ile bu videoların çözümlü anlatımlarını bulabilirsiniz. Hazırladığımız videolar ile meslek yaşamınızda önemli bir repertuar oluşturacağınız düşünüyoruz.

Terapistin Nitelikleri: Siz terapist adaylarından beklentilerimizi paylaştığımız bu modülde özellikle kendinizi geliştirmeniz gereken alanları bulabileceğiniz interaktif videolu bir anlatım hazırladık.

Etik Değerler: Meslek ve iş arasındaki farklardan bahsettiğimiz bu bölümde gerçek yaşanan bir hikayeden yola çıkarak o anda orada olmak ile ilgili paylaşımda bulunuyoruz. Mesleki etik ve çalışma ahlakı ile ilgili tanımlamaları da öğrenebilirsiniz.

Mesleki ve iş Tecrübeleri paylaşımı: Başvurudan değerlendirme ve raporlamaya uzanan Müzik Terapi sürecini bu modülde öğrenebilirsiniz. İş bulma sürecinde karşılaşabileceğiniz zorluklardan da bahsettiğimiz bu modülde özellikle siz terapist adaylarımızın mesleki yaşamını kolaylaştırıcı bilgiler hazırladık.

EĞİTMEN

Hakan SEZGİN – Müzik Terapisti

Bugüne kadar iki bine yakın farklı gelişim gösteren çocukla müzik çalışan Hakan SEZGİN, 1972 İstanbul doğumludur.
2002 yılından itibaren Orff-Schulwerk Eğitim ve Danışmanlık Merkezi’nin üyesi oldu. Düzenlenen atölye çalışmalarına ve seminerlerine katılarak müzik ve dans pedagojisi konusunda öğrenme sürecine devam etti (296 saatlik eğitim). Orff eğitimlerine Almanya (Düsseldorf 2005), Avusturya (Salzburg 2006) ve İspanya’da (Madrid 2008) Aldığı eğitimler ile devam etti.
2009-2012 tarihleri arasında gerçekleşen Orff- Schulwerk Forum Salzburg, Orff-Schulwerk Merkezi Avusturya ve Orff Schulwerk Eğitim Danışmanlık Merkezinden onaylı “Eğitmen Eğitimi” kursunu Kasım 2012 tarihinde başarıyla tamamlayarak (185 saat) Uluslararası Orff-Schulwerk Eğitmeni olarak öğretmen ve öğretmen adayları ile ORFF eğitimleri yeterlilik hakkını kazandı.
Müzikle terapi alanında Prof Dr. Karin Schumacher ve Shirly SALMON ile çalışmalar yapan Hakan SEZGİN 2007 yılında ALGI ÖZEL EĞİTİM MERKEZİ’nin kurucu ortağı olmuştur. Aynı yıl çalışmaya başladığı Ezo SUNAL Çocuk Atölyesi’nde 18-36 aylık bebeklerle ”anne bebek orff ” çalışmaları 5 yıl boyunca sürdürmüştür. 2009 yılında Fransa’nın Niorth kentinde sosyal uyum sorunu yaşayan çocuklarla müzik terapi çalışmaları yapmıştır.
Aralık 2010 tarihinden itibaren kurucusu olduğu merkezden ayrılarak çalışmalarına eğitimci eğitimleri vererek devam etti. Ekim 2011’de ise Hakan Sezgin Müzik Atölyesi’ni açtı. Farklı gelişim gösteren çocuklarla olan çalışmalarını kendi atölyesinde sürdürmektedir. Aralık 2011’den itibaren ‘’Engelsiz Müzik“ projesi ile on iki ay boyunca 240 engelli ile ücretsiz müzik terapi çalışmıştır.
2017 yılında kalkınma ajansının da destekçisi olduğu GENOM-ist Projesinde ‘riskli davranışlar gösteren’ çocuklarla psikanalistler eşliğinde Beden perküsyonu ve Ritim atölyesi çalışmaları yapmıştır.
2018 yılında MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ Eğitim fakültesi Özel Eğitim Öğretmenliği Bölümünde ‘Özel Eğitimde Müzik Etkinlikleri ‘ dersi ile Öğretim görevlisi olmuştur.
Müzik Terapi ve Sahne sanatları alanında TOHUM otizm vakfı, KAYSERİ GÖLGE DER, KIBRIS ELA ÖZEL EĞİTİM MERKEZİ gibi pek çok kuruma Özel eğitimde müzik alanında Danışmanlık veren Hakan Sezgin İstanbul – Kıbrıs – Berlin ‘de çalışmalarına devam etmektedir.

Şimdi Başvur

SIK SORULAN SORULAR

  • 1-Eğitimi Nasıl Alıyoruz?

    Eğitimlerimiz etkileşimli ders videolarınızın yanı sıra; eğitmenlerle görüşebileceğiniz interaktif dersler, eğitim programını kapsayan ödevler, staj destekli projeler ve yüz yüze süpervizyon eğitimleri ile dolu dolu bir öğrenme deneyimi ! Dilediğiniz zaman derslerinizi izleyebilir, kaçırdığınız canlı derslerinizin tekrarlarına öğrenci panelinizden ulaşabilirsiniz.

  • 2-Sertifikalarımız E-devlette Görünüyor Mu?

    Evet, eğitimi tamamladığınızda sertifikanız adresinize ıslak imzalı ve basılı olarak kargo ile gönderilmektedir ve belge size ulaşır ulaşmaz e devletinizden sorgulatabilirsiniz.

  • 3-Online Dersler Ne Sıklıkta Oluyor?

    Eğitmenlerimiz her 2 haftada bir sizlere canlı dersler açıyor böylece sormak istediğiniz soruları rahatlıkla sorabilir ve eğitmeniniz ve sınıf arkadaşlarınızla birlikte interaktif bir eğitim sürecinden geçebilirsiniz.

  • 4-Sınavlar Nasıl Oluyor, Başarısız Olursam Telafisi Var Mı?

    Sınavlarınız online, çoktan seçmeli ve teorik sınavlar olarak yapılıyor ve evet olur da başarısız olursak sınavlara 3 defa katılma hakkınız bulunuyor.

  • 5-Canlı Dersler Hangi Saatlerde Oluyor, Katılamazsam Ne Olur?

    Canlı derslerimiz siz öğrencilerimiz gün içerisinde müsait olamayabilirsiniz diye akşam saatlerinde yapılıyor, eğer saatinde katılamazsanız sisteminize kaydediliyor sonradan izleyebilirsiniz. Ayrıca kaçırdığınız dersin telafisini ücretsiz olarak eğitim danışmanlarından talep edebiliyorsunuz.

  • 6-Sertifikam Elime Ne Zaman Ulaşır?

    Eğitim sınavınızı başarı ile tamamladıktan 15 gün sonra sertifikalarınız adresinize kargo ile gönderilmektedir.

  • 7-Eğitimi Tamamladıktan Sonra Dersleri Tekrar Etmek İstersem Nasıl Oluyor?

    Eğitim panellerinizi talep ettiğiniz müddetçe ücretsiz olarak uzatabilirsiniz böylece her istediğinizde ders videolarınıza ulaşabilirsiniz.

  • 8-Eğitim Süresi Boyunca İrtibatta Olabileceğim Birisi Var Mı?

    Her öğrencimiz için eğitmenlerimiz dışında alanında profesyonel Uzman Eğitim Danışmanlarımız bulunuyor, böylece eğitimde kendinizi asla yalnız hissetmiyorsunuz.

  • 9-Ödemeleri Nasıl Yapıyoruz?

    Ödemeler konusunda peşin ödeme, kredi kartı ile ödeme, taksitli ödeme gibi seçeneklerimiz bulunuyor. Bütçenize en uygun ödeme planı ne ise sizlere o şekilde yardımcı oluyoruz.

  • 10-Eğitim Sonunda İş Bulma Konusunda Yardımcı Oluyor Musunuz?

    Eğitimlerini tamamlayan öğrencilerimiz dilerlerse CV lerini Via Akademi CV bankasına yükleyebilir böylece işverenler internet sitemizden mezun öğrencilerimize ulaşabilirler. Ayrıca bazı eğitimlerimizde eğitimini başarı ile tamamlayan öğrencilerimize staj imkanları da sunuyoruz.

LİSANS VE AKREDİTASYONLAR

Back to top of page